Galeri

Galeri

Azerbaycan Pilavı Tarifi Resimli

Azerbaycan Pilavı Tarifi
Resimli Azerbaycan Pilavı Tarifi
Azerbaycan Pilavı Yapılışı

Azerbaycan Pilavı


Malzemeler

4 yk margarin
250 g. kuzu kuşbaşı
2 ad kuru soğan
4 ad kayısı
3 yk kuru üzüm
2 yk dolmalık fıstık
2 ad havuç
½ demet dereotu
4 ad taze soğan
2 sb pirinç
3 sb su
Tuz-karabiber

Hazırlanışı

Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın.

Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın.

Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın.

Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın.

Yayvan bir tenecereye 4 yk margarini koyup kızdırın. İçine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu çekinceye kadar kavurun.

Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuz-karabiberi koyup karıştırın.

En son olarak içine kıyılmış taze soğanı-dereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin.

Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger