Galeri

Galeri

Bademli Pilav Tarifi Resimli

Bademli Pilav nasıl yapılır
Resimli Bademli Pilav Yapımı,
Bademli Pilav Tarifi


BADEMLİ PİLAV İÇİN MALZEMELER
  • 1 tavuğun göğüs kısmı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 avuç çiğ badem içi
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 100 gr tereyağ (ya da margarin)
  • 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
  • karabiber
  • tuz


Hamur malzemesi
  • 125 gr margarin
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta


BADEMLİ PİLAV HAZIRLANIŞI



Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık yağda çam fıstıklanyla beraber kavurun. Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuz ve bademleri katıp bir kez karırıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra bir süre, lapa olmaması için demlenmeye bırakın.

Hamurun hazırlanışı


125 gr margarine yumurta, tuz ve su ilave edip hamur yapın. Bu hamuru merdane yardımı ile 2-3 mm kalınlığında açın. Yağladğınız payreks bir kaba kenarlanndan hamur sarkacak biçimde yerleştirin. Demlenmeye bıraktığınız pilavın kapağını açıp karabiber ve sıcak tavuk parçalarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız iç pilavı, hamur döşeli bir kaba boşaltılıp, şekil alınası için üzerine hafifçe bastırıp, sıkıştırın. Sarkan hamurları üzerine kapatıp orta harareti fırında hamur kızarana dek pişirin. Daha sonra çıkarıp, ters çevirerek servis yapın.
Afiyet olsun
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger