Galeri

Galeri

Sivilce İzleri Nasıl Geçer

Sivilce İzleri Nasıl Geçer
Sivilce İzleri





Küçük sivilce izleri için aşağıdaki 3 yöntemi uygulamak yeterli olacaktır.
  • Sivilce izlerini sağlıklı beslenerek giderin.Bol miktarda su içmek ve meyve sebze tüketmek sivilce izlerini giderebilir. Meyve ve sebzeler cilt sağlığınızı korumak için gerekli vitaminleri sağlarken su ise cildinizin yenilenmesine ve temizlenmesine yardımcı olur. Limon suyu da derinin hızlı değişimine yardımcı olduğundan sağlıklı derinin gelişmesini sağlar.
  • Bazı insanlar sivilce izlerini ve iltihaplarını yok etmek için buz kullanırlar. Temel olarak buzun soğuğu sivilce izlerini tedavi ederek cildinizi daha az iltihaplı ve pürüzsüz bir hale getirir. Buz küplerini bir bez parçasına sarın ve her gün 15 dakika sivilce üzerinde bekletin.
  • Günde iki kez sivilcelere uygulandığında kuşburnu çekirdeği yağı da sivilce izlerini gidermenize yardımcı olur. Kuşburnu çekirdeği yağı aynı zamanda yaşlanma geciktirici özelliğe sahiptir, cildinizi gençleştirir, kırışıklıkları azaltır ve cildinize doğal bir renk kazandırır.



Daha ciddi sivilce izleri için aşağıdaki yöntemler önerilmektedir.

1 - Lazer ile sivilce tedavisi: Cildin hasarlı bölgelerini ortadan kaldırmak için lazer ışınları kullanılan tedavidir. Sivilce izlerinde yüzde 50-75 oranında başarı sağlandığı, bu başarı oranının bazı hastalarda yüzde 90 lara varabildiği bilinmektedir. Belki tek eksisi diğer tedavi yöntemlerine göre biraz daha pahalı olabildiğidir.

2 - Kesip çıkarma yöntemi. Bu yöntem büyük sivilce izlerinde uygulanır. Mevcut iz küçük bir kesici alet ile kesip alınır ve dikiş atılır. Dikiş yerinde küçük bir iz kalabilir fakat orjinal izden çok daha küçük olacağı için tercih edilebilir.
3 - Deri altında kesi yöntemi. Lokal anestezi altında yapılan basit cerrahi bir prosedürdür. Bir iğne veya küçük bir kesici, deriye batırılır ve derinin yüzeyine paralel olmak koşulu ile deriyi ayırır. Yani alet, deriyi daha derinde bulunan dokulara bağlayan bantları keser. Deri görünür bir şekilde kaldırılır ve amaç çukur olan yerleri biraz daha düzeltmektir.
4 - Dermabrasion. Bu yöntemde cilt üzerindeki ölü hücreler atılır ve cildin gençleşmesi sağlanır. Sivilce izlerinde olduğu gibi birçok deri kusurlarında bu yöntem kullanılır. Yeni, sağlıklı hücreler, dengeli bir cilt için hücrelerin üretimini artırır.Bu yöntem fazla derin olmayan sivilce izlerinde iyi çalışır.
5 - Dolgu yöntemi. Bu yöntemde dermal dolgu malzemeleri kullanılır. Bir dolgu malzemesi sivilce yara izine şırınga edilir ve çukur yara izini yükseltir. Sonuçları sürekli değildir ve birkaç aydan sonra tekrarlanmaya ihtiyaç duyar. Çünkü vücut bu dolgu maddelerini absorbe eder.
6 - Kimyasal peelingler. Nispeten en ucuz sivilce izleri tedavi yöntemidir. Küçük ve derin olmayan sivilce izlerinde başarı gösterir. Cildin hasarlı olan üst kısımlarını soyarak, alttan yeni ve pürüzsüz bir cilt tabakasının çıkmasını teşvik etmeye dayalı bir yöntemdir. Eczanelerde hazır olarak satılan değişik markalarda peelingler olabildiği gibi bunlar bazı merkezlerde uzman kişiler tarafından da uygulanmaktadır.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger