Galeri

Galeri

Socrates oliveira hayatını kaybetti

Socrates oliveira hayatını kaybetti
socrates hayatını kaybetti
socrates oliveira öldü








socrates oliveira hayatını kaybetti
Brezilya futbolunun efsane isimlerinden Socrates, perşembe gecesi kaldırıldığı Albert Einstein hastanesinde hayata gözlerini yumdu.
57 yaşındaki eski futbolcu, perşembe akşamı yemek sırasında kendini kötü hissedince gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Ancak doktorları Sokrates'in durumunun ağır olduğunu, solunum cihazına bağlı olarak hayatını sürdürdüğünü ve diyaliz tedavisini gördüğünü açıklamıştı.

Socrates tıp fakültesi mezunu olduğu için "Doktor" lakabı ile anılıyordu, bu kez yaşam mücadelesini kazanamadı ve hayata gözlerini yumdu. Doktorların yaptığı açıklamanın ardından futbol dünyası ve hayranları büyük bir şok yaşadı.
Corinthians formasıyla 300'e yakın maça çıkıp 200'e yakın gole imzasını atan futbolun filozofu, daha sonra Fiorentina, Flamengo,Santos ve Botofago formaları giydi. 1989'da futbolu bırakan Doktor, 15 sene sonra 2004'de 50 yaşında iken, futbolcu antrenör olarak bir aylığına Garforth Town'ın başına geçerek hayranlarını şaşırtmıştı.
1982 ve 1986 Dünya Kupaları'nda Brezilya milli takımına kaptanlık da yapanSocrates, dünya futbol tarihinin en iyi 100 futbolcusundan biri olarak gösteriliyordu.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger