Galeri

Galeri

Trafik İşaretlerinin Renkleri Ne Anlama Gelir

Trafik İşaretlerinin Renkleri ve Anlamları
Trafik İşaretlerinin Renkleri Ne Anlama Geliyor
Trafik Işıklarının Renkleri Ne Anlama Gelir


Trafik İşaretlerinin Renkleri Ne Anlama Gelir

Standart Trafik Levhalarında Kullanılan Renkler

Tehlike uyarı işaretleri, genel olarak beyaz zemin rengi üzerinde kırmızı bir çerçeve ve siyah sembollerden oluşan üçgen levhalardır.Trafik tanzim İşaretlerinde TT-1 nolu Yol Ver ve TT-2 nolu Dur dışındaki tüm işaret levhaları daire şeklindedir. Bu işaretler, mecburiyet gösteren işaretler hariç genellikle beyaz zemin üzerinde kırmızı bir çerçeve ve siyah bir sembolden oluşur.

Mecburiyet gösteren işaretler ise genel olarak mavi zemin üzerinde ok ve sembollerden ibarettir. TT-1 nolu Yol Ver işareti, beyaz zeminli ve kırmızı çerçeveli eşkenar üçgen bir levha olup, levha üzerinde herhangi bir sembol bulunmaz.Üçgenin tepe noktası aşağıya gelecek şekilde kullanılır.


Kırmızı Işık

Yolun trafiğe kapalı olduğunu bildirir. Aksini gösteren bir işaret yoksa hiç bir yöne hareket edilemez, sürücülerin beklemesi gerekir.

Yeşil Işık

Yolun trafiğe açık olduğunu bildirir. Aksini gösteren bir işaret yoksa durmadan geçilir. Bu ışık yandığında sürücüler dönüş kurallarına uygun olarak sağa ve sola dönüşlerini tamamlayabilirler.

Sarı Işık

Uyarı anlamında olup, kırmızıdan sonra yanarsa yolun trafiğe açılmak üzere, yeşilden sonra yanarsa da yolun trafiğe kapanmak üzere olduğunu bildirir.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger