Galeri

Galeri

Erdoğan B-20 İş Zirvesi'nde konuştu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meksika'nın Los Cabos şehrindeki G-20 Zirvesi kapsamında düzenlenen "Ticaret ve Yatırım" konulu B-20 İş Zirvesi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Bugün dünyada Türk ürünlerinin girmediği, ülkemizin ihracat yapmadığı neredeyse hiçbir ülke kalmadı. Amacımız, bu ülkelerdeki mevcut pazar paylarımızı yükselterek, 2023 yılında dış ticaret hacmimizi, 500 milyar dolar ihracat ve 500 milyar dolar ithalat olmak üzere 1 trilyon dolara ulaştırmak" dedi.

Konuşmasına G-20 Meksika ve B-20 İş zirvelerinin, ülkeler, halklar ve tüm insanlık için yararlı sonuçlar getirmesini temenni ederek başlayan Erdoğan, Türkiye'deki son ekonomik gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Pek çok ülke, 2008 yılından bugüne kadar devam eden ekonomik ve finansal sorunlarla hala mücadele ederken, Türkiye yeni bir yolda ilerliyor. Ülkemiz, 2011 yılında kaydettiği yüzde 8,5 büyüme hızı, 772 milyar dolara ulaşan milli geliri, 376 milyar doları aşan dış ticaret hacmiyle bölgesinde dünyada adeta bir istikrar adası olarak dikkatleri üzerinde topladı. Bugün dünyada Türk ürünlerinin girmediği, ülkemizin ihracat yapmadığı neredeyse hiçbir ülke kalmadı. Amacımız, bu ülkelerdeki mevcut pazar paylarımızı yükselterek, 2023 yılında dış ticaret hacmimizi, 500 milyar dolar ihracat ve 500 milyar dolar ithalat olmak üzere 1 trilyon dolara ulaştırmak. Hedeflerimize ulaşma konusunda çok önemli avantajlarımız var. Doğrudan uluslar arası yatırımlarla ilgili şeffaf bir mevzuata ve bunun getirdiği bir güvenceye sahibiz. İkili ve çok taraflı kuruluş ve anlaşmaların pek çoğuna tabi olduğumuz için, uluslararası yatırımcılara, Türk yatırımcılarla eşit hak ve sorumluluklar tanıyoruz."

Erdoğan, uluslararası yatırımcılara sağlanan yasal güvencelere ek olarak, yatırım ortamının iyileştirilmesini amaçlayan kapsamlı bir reform programını da uyguladıklarını belirtti. Amaçlarının bütün yatırımcılar için iş yapmayı daha da kolaylaştırıcı bir düzenleyici çerçeve oluşturmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu programla, yatırımlarla ilgili her türlü yasal prosedürü sadeleştiriyor, idari ve bürokratik engelleri aşama aşama ortadan kaldırıyoruz. Yatırım ortamı reformu çerçevesinde, Türkiye rekabet gücünü artırmak için kendine özgü bir kamu-özel sektör diyalog ve işbirliği modeli geliştirdi. Bu reform programı, iki ana platform tarafından yürütülüyor. Bunlardan biri olan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, kamu ve özel sektörün bir araya geldiği ulusal bir platform olma işlevini görüyor. Diğer platform olan Yatırım Danışma Konseyi ise yatırım ortamının geliştirilmesi için çok uluslu yatırımcıların perspektifini çalışmalara yansıtıyor. B-20 platformunun G-20 çalışmalarına verdiği desteğe benzer şekilde, Türk özel sektörü ve ilgili meslek kuruluşları da yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarına büyük katkı sağlıyor. Böylece özel sektörün dinamik ve çözüm odaklı yaklaşımını kamunun çalışmalarına yansıtma imkanı buluyoruz.Reform çalışmalarının çıktılarının toplumun değişik kesimlerince daha kolay sahiplenilmesinin ve desteklenmesinin gerisinde işte bu anlayış ve mekanizma var."
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger