Çökertme Tarifi
Resimli Çökertme Tarifi
Çökertme Nasıl Yapılır?
Çökertme Tarifi
Malzemeler
200 gr dana biftek
2 adet orta boy patates
2 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
Sos için :
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı
2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene kadar çırpınız.
Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayınız.
Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesiniz.
Önce patatesleri kızartın, ardından ince kesilmiş bifteği arkalı önlü kızarana kadar pişiriniz.
Servis tabağına önce yoğurdu alınız.
Üzerine kızarmış patatesleri bifteği yayınız.
1 çorba kaşığı tereyağını eritiniz.
Kırmızıbiberi ilave ederek sosu kebabın üzerine gezdiriniz.
Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder