Horhor Kebabı nasıl yapılır
Horhor Kebabı
Horhor Kebabı Malzemeleri
- 6 enginar
- 100gr. rendelenmiş kaşarpeyniri
- 100gr. arpacık soğan
- tuz
- 1 iri patates
- 1 havuç
- 10gr. tereyağı
- 500gr. kuzu kuşbaşı
- 3 su bar. su
- 1/5 tatlı k. un
- 50gr. taze bezelye
- 1/2 çay bar.dağı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
Horhor Kebabı Tarifi
Enginarları temizleyin,Arpacık soğanları soyun. Patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğanları ilave edip soteleyin. Eti ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı un serpip karıştırın ve 1-2 dk. daha kavurun. Havuç, patates, bezelye ve 1 su bardağı su ilave edip 40 dk. kısık ateşte pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin. Enginarlara 2 bar. su, 3 kaşık sıvıyağ, yarım limonun suyu ve yarım tatlı kaşığı un ilave edip, kısık ateşte 30 dk. pişirin. Tepsiye dizip hazırladığınız iç malzemeyi ortalarına paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri seripip 10 dk. fırında pişirin, sıcak olarak servis yapın.
Yorum Gönder