Humustan İçli Köfte Tarifi
Malzemeler
Humus için:
- 150 gr nohut
- 5 gr kimyon
- 40 gr tahin
- 8 gr zeytin yağı
- 10 gr tuz
Köfte içi için:
- 100 gr kıyma
- 10 gr tuz
- 5 gr karabiber
- 10 gr kırmızı toz biber
- 5 gr kekik
- 5 gr maydanoz
- 5 gr dereotu
- 5 gr taze soğan
- 15 gr ceviz
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
Kızartma için:
- 1 litre ayçiçek yağı
- 2 adet yumurta
- 200 gr galeta unu
Yapılışı
Nohut haşlanıp kabuğu soyulduktan sonra mikserde püre haline getirilip tahin,kimyon,zeytinyağı ve tuz ilave edip katı bir karışım haline getiriyoruz.
Kıymamızı kavurup içine ceviz ve sırasıyla diğer baharatları ilave edip soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave ediyoruz.
Hazırladığımız harçtan küçük bezeler yapıp bunları elimizin içiyle küçük kaseler şeklinde açıp içine hazırladığımız harçtan koyup elimizle yuvarlayarak kapatıyoruz.Hazırlamış olduğumuz içli köftelerimizi önce yumurta sonra galeta ununa buluyoruz.Yağımızı tavaya alarak iyice ısıtıyoruz.İçli köfteleri kızgın yağda kızartıp servise alıyoruz.AFİYET OLSUN.
Yorum Gönder