Portakal Reçeli Tarifi Resimli
Portakal Reçeli Nasıl Yapılır,
Portakal Reçelinin Yapılışı
Portakal Reçeli için Malzemeler
- 1 kilo, toz şeker
- 6 tane portakal
- 4 çay fincanı su
- 1tane, limon
Portakal Reçeli Tarifi
Portakalları, yıkayalım dilim dilim kabuklarını ayıralım, bir yorgan iğnesine iplik gecirelim portakal kabuklarını dizelim ipe. Bir tencereye, su dolduralım kaynatalım, kaynayan suya, ipe dizdiğimiz portakal kabuklarını ilave edelim kaynatalım acı suyunun cıkmasını sağlayalım. Diğer tarafta, tencereye şekeri alalım, üzerine suyu ilave edip karıştırarak kaynamasını bekleyelim, kaynayan suya haşlanmış olan portakal kabuklarını alalım. Kıvama gelene kadar kaynatalım, ocaktan indirmeden 4 dakika önce, limon suyunu ilave edin. Ocaktan indirin, ılınınca kavanozlara alın..
Yorum Gönder