Galeri

Galeri

2012 Emlak Fiyatları Ne Olur

2012 Emlak Fiyatları
2012 Emlak Fiyatları Ne Olur
2012’de emlak fiyatları katlanabilir

2012 Emlak Fiyatları Ne Olur


Talep artışı ve enflasyon baskısı ile 2012 yılında konut fiyatlarının yüzde 15 artması bekleniyor. Demirok Gayrimenkul sahibi Melih Demirok, fiyat artışının ilimize nazaran metropollerde ve yeni yaşam alanlarında daha fazla olacağını söyledi.
2011 yılının tüm sektörlerde toparlanma yılı olduğunu ve yatırımcıları harekete geçirdiğini belirten Demirok Gayrimenkul sahibi Melih Demirok, “Çok çeşitli kampanyalar ve yeni tarz yapılar yatırımcıdan yana bir tablo çiziyor” dedi. Demirok, “Yaz aylarıyla birlikte 2012 yılında yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin yapılan düzenleme de talep artışına neden olacak. Bütün bunlar beraberinde konut fiyatlarını da yukarıya çekecek” dedi.

ESAS HAREKETLENME 2012 YILINDA OLACAK

Ayrıca yükselen enerji fiyatlarının enflasyon baskısı oluşturacağını anlatan Demirok, “2011 iyice toparlanan bir piyasa bıraktığından gayrimenkulde esas hareketlenme 2012’de olacak. Kentsel dönüşüm projeleri yeni cazibe merkezleri oluşturacak” diye konuştu. Kentsel dönüşüm projesinin, şehir merkezinin yatırım türünü değiştireceğini ifade eden Melih Demirok “Bir şehirde bir zamanlar için fabrika yatırımı için uygun olan bir alan, sanat bölgesine ya da bir ticari merkeze ya da otel piyasası için ideal bir yere dönüşebiliyor.
Bu da boş yer bulmakta zorlanan, şehir merkezinde alternatif yerler arayan yatırımcıyı bölgeye çekiyor” dedi.

KİRA FİYATLARI DA YÜKSELDİ
İlimizde kiralık konutlarının da yüksek olduğunu bildiren Demirok, bunda etkili olan en önemli faktörün, talebin çok arzın az olmasının olduğunu kaydetti. Üniversitenin genişlemesiyle birlikte öğrenci sayısının arttığını vurgulayan Melih Demirok, yaz aylarında öğrenci, okulların kapanmasıyla birlikte bir hayli azaldı. Fakat bu seferde yaz mevsimi nedeniyle sürekli bir sirkülasyon oluştu. İnsanlar yazı fırsat bilerek, ev değiştiriyorlar” ifadelerine yer verdi. Kiralık ev fiyatlarından da söz eden Demirok, merkezde kaloriferli, doğalgaz ve Afjetli evlerin 400 ile 750 TL arasında gezdiğini, sobalı dairelerin ise 150 TL’den başlayıp, 350 TL’ye kadar çıktığını vurguladı. Demirok, semtlerde bu rakamların biraz daha düştüğünü bildirdi.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger