Galeri

Galeri

Başbakan'dan Dersim özrü

Başbakan'dan Dersim özrü
Başbakan özür diledi
Başbakandan özür

Başbakan"Devlet adına özür diliyorum" dedi



Başbakan Recep Tayyip Erdıoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında tarihi bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan "1938 Dersim olayları hakkında devlet adına özür dilemek gerekiyorsa özür dilerim" dedi. Dersim olayları hakkında önemli arşiv belgeleri açıklayan Başbakan, resmi belgelere göre olaylarda ölen kişi sayısının 13 bin 806, sürgün edilen kişi sayısının da 11 bin 683 kişi olduğunu söyledi.

1938 Dersim olaylarında CHP'nin tek parti olarak iktidarda olduğunu belirten Başbakan, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da CHP adına özür dilemesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dersim, yakın tarihimizdeki en acı, en trajik olaylarından biridir. Dersim, aydınlatılmayı, cesaretle sorgulanmayı bekleyen bir faciadır. Dersim,CHP hükümetlerinin onlarca, yüzlerce faciasından en acısıdır, en kanlısıdır... Dersim faciası karşısında özür dileyecek olan, bu faciayla yüzleşecek olan,AK Parti değil, AK Parti Hükümeti değil, bizzat bu facianın, bu kanlı eserin sahibi olan CHP'dir, CHP'nin Tunceli milletvekilleridir, CHP'nin Tunceli kökenli Genel Başkanıdır'' dedi.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger