Galeri

Galeri

Aşure yapmanın püf noktaları







Aşure yapımı, aşure tatlısı tarifi, Aşure yapılışı, iyi bir aşure yapmanın püf noktaları
Aşureyi yapmak çok uzun sürmez. Sabahtan başlayan hazırlıklarla akşama komşularınıza ikram edebileceğiniz nefis bir aşure yapabilirsiniz.İşte Hz. Nuh'un gemisinde yapıldığına inanılan ve Muhharrem ayının tatlısı ve evlerimizin bereketi olan aşurenin püf noktaları;
  • Aşurelik buğday, nohut, kuru fasulyeyi ayrı kaplarda ıslatın ve en az 6-8 saat suda bekletin.
  • Toz şekeri arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Şekeri aşurenin pişmesine yakın koymalısınız. Yoksa şeker dibine çöküp yanmasına neden olur. Şeker koyduktan sonra sürekli karıştırarak pişirmelisiniz.
  • Şeker yerine tatlandırıcı da kullanılabilir.
  • Kuru incir ve kuru üzüm aşurenin rengini bozacağından önceden haşlayıp suyunu süzerseniz rengi daha iyi olacaktır.
  • Kuru kayısıyı da doğrayıp üzerine suyu koyup bekletin. Aşureyi ocaktan olmadan 10 dakika önce içine koyun. Bu şekilde dağılmadan içinde daha güzel kalacaktır.
  • Pişen aşureyi kaselere koymadan önce biraz tencerede bekletin ve sonra kaplara boşaltın.
  • Aşurenizin çok güzel kokmasını isterseniz, benim annemim yaptığı gibi içine karanfil suyu koyun. 2 adet karanfili cezveye koyun bir taşım kaynatın ve süzüp bu mis gibi kokan suyu aşure tenceresine koyun.
  • Aşurenizin renginin beyaz olmasını isterseniz içine 1-2 çay bardağı süt koyabilirsiniz.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger