Galeri

Galeri

C Vitamini Faydaları Nelerdir





C Vitamini Faydaları,
C Vitamininin Faydaları Nelerdir,
c vitamini neye yarar


C vitamini faydaları sağlığımız için birçok açıdan önem taşır. İnsan vücudu kendi C vitamini ihtiyacını üretemez ve bu nedenle beslenmemizde günlük C vitamini kullanımı sağlığımız açısından önemlidir.


Kolajen yapıcı özelliği C vitamini faydaları arasında yer alan önemli bir işlevdir.

C vitamini hücreleri dokuları oluşturmak için bağlayarak bedeni bir arada tutan birincil madde olan kolajen oluşumunda çok önemli roller oynar. Vücudumuzun her kısmında, kemiklerimiz, cilt, tendonlar, kartilaj, kan damarları ve dişler dâhil mevcuttur.C vitamini yararları arasında güçlü bir antioksidan olması sebebiyle serbest radikallere karşı koruyucu özelliğinin bulunması da vardır.Aynı zamanda kalp krizlerini önlemeye yardımcı olması C vitamininin faydaları arasındadır. C vitamini Bağışıklık sistemini destekler. Antikor oluşumunu hızlandırıcı etkisi vardır.
C vitamini Dişeti sağlığı ve yaraların iyileşmesi için yararlıdır.




C Vitamini Faydaları Nelerdir ?


C vitamininin kanser tedavisinde kullanılabileceğini ifade eden doktorlar olmakla birlikte henüz yeterli kanıt olmadığı için bu tür bir tedaviye karşı çıkan uzmanlarda var. Ayrıca C vitamini gibi antioksidanların kemoterapi ve radyoterapinin etkisini azaltabileceği uyarısında bulunuyorlar. Bu yüzden doktordan habersiz olarak bu tür antioksidanların kullanılmaması gerektiği ifade ediliyor.

Anemi tedavisine yardımcı olur, zira demir emilimine yardımcı olur.

Katarakt oluşumunu önlemeye veya geciktirmeye yardımcı olur zira araştırmalar düşük C vitamini düzeylerinin artan katarakt riskiyle ilişkili olduğunu göstermektedir.

Birçok kanser çeşidine karşı korunmaya yardımcı olur.

Toksik mineral kurşunun birikimini engeller.

Sıradan soğuk algınlığının önlenmesinde ve tedavisinde kullanılabilir.

Uzmanlar, hamilelikte ve emziren annedeki C vitamini eksikliğinin anne karnındaki ve yeni doğan bebeğin zihinsel gelişimini etkilediğini belirtiyorlar. Kopenhag Üniversitesi Yaşam Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen ve sonuçları American Journal of Clinical Nutrition adlı tıp dergisinde yayınlanan araştırma, C vitamini eksikliği olan kobayların hipokampüsle ilgili nöronlarının %30 daha az olduğunu ve hafızalarının daha kötü olduğunu göstermiştir.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger