Galeri

Galeri

Kuşburnunun Faydaları





Kuşburnunun Faydaları Yararları Nelerdir?
Kuşburnu çayının faydaları


Kuşburnu kış aylarında özellikle grip ve nezle gibi hastalıklara karşı büyük bir koruyucu ve aynı zamanda vitamin deposudur.Kuşburnu Portakaldan çok daha fazla C vitamini içerir. Kuşburnu taze olarak ya da kurutularak da kullanılır.Kuşburnu çay olarak kuşburnu marmelatı, kuşburnu pekmezi ve kuşburnu reçeli olarak da tüketilmektedir.

İşte Kuşburnunun Faydaları

  1. Kuşburnunun güçlü antioksidan etkisi deneysel araştırmalarda tespit edilmiştir. C vitamini açısından en zengin bitkisel kaynaklardan biri olan kuşburnu proantosiyanidin ve flavonoit tipi fenolik bileşikler taşır.
  2. Kuşburnunun bir başka önemi iltihaplı hastalıklardaki yararıdır. Kuşburnunun dejeneratif eklem hastalığı olan eklem kireçlenmesi ve romatizma ağrılarının giderilmesindeki faydaları klinik araştırmalarda görülmüştür.
  3. Kuşburnu bitkisi soğuk algınlığı ve gripe karşı bağışıklık sistemini destekler. İçeriğindeki C vitamini ve polifenolik sayesinde soğuk algınlığına karşı koruyucu etki gösterir. Gribal enfeksiyonlara yakalanmamak için günde 3 bardak kuşburnu çayı içilebilir.
  4. Danimarkalı doktor Kaj Winter tarafından yapılan araştırmalarda kuşburnunun eklem ağrıları olanlarda tedaviyi desteklediği belirlenmiştir. Kuşburnunun kabuk ve çekirdeğinde yeralan bir maddenin iltihabi reaksiyonu engellediğine dair tespitler yapılmıştır.
  5. Kuşburnunun iltihap giderici ve ağrı kesici bileşenleri suda çözünmediğinden eklem romatizmasına karşı kuşburnu çayı etkili değildir. Eklem romatizmalarına karşı kuşburnu kapsülleri kullanılmaktadır. Yine çay gibi kuşburnu reçel ve marmelatları da eklem ağrılarında etkili değildir.
  6. Toz haldeki kuşburnu kapsülleri Avrupa’da artrit yakınmalarını hafifletmek amacıyla kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar kuşburnunun diz ve kalça osteoartriti üzerindeki olumlu etkileriyle hastaların şikayetlerini ve ağrı kesici ilaca olan ihtiyaçlarını azalttığını göstermektedir.
  7. Scandinavian Journal of Rheumatology’da Ağustos 2005′te yayınlanan bir klinik çalışmaya göre kuşburnu eklem ağrısı olan hastaların % 82 sinde ağrılarda azalmaya neden olmuştur.
  8. Kopenhag Üniversitesinden Prof. Dr. Kaj Winther, eklem ağrıları olan ve kireçlenme proplemi yaşayan hastalar için kuşburnu tozunu önermektedir.
  9. İskandinavya Romatoloji Dergisinde yayınlanan makalede, 3 hafta boyunca kuşburnu tozu tedavisi gören hastaların birçoğunun ağrılarında azalma görüldüğü ifade edilmektedir.
  10. 2007 yılında Danimarka’da yapılan bir çalışmada kuşburnunun parasetamol ya da diğer ağrı kesicilere göre daha etkili ve çok daha az yan etkiyle osteoartritle ilişkili ağrı kontrolüne yardımcı olduğu gözlenmiştir.
  11. Kopenhag Frederiksberg Hastanesi’nden Dr. Robin Christensen kuşburnu tozunun artritin tedavisinde kullanılabileceğini belirtmiştir. 3 ay süresince hastalara kuşburnu tozu verilmiş ve bunun parasetamolden 3 kat daha etkili olduğu tespit edilmiştir.
  12. Osteoarthritis and Cartilage 2008 Eylül sayısında kuşburnunun osteoartrit semptomlarını hafifletici etkisi plaseboyla karışılaştırıldığı 3 çalışma incelenmiş ve kuşburnunun ağrıyı önemli ölçüde azalttığı belirtilmiştir.
  13. Kuşburnunun çekirdek ve kabuklarından özel üretim teknikleriyle üretilen toz (Litozin) kireçlenmenin neden olduğu ağrıları azaltmak amacıyla Avrupa ve İskandinav ülkelerinde kullanılmaktadır.
  14. Japonya’da yapılan bir araştırmada tohumundan hazırlanan özütün vücut yağ oranını düşürdüğü gözlenmiştir.
  15. Kuşburnu böbreküstü bezlerine olan etkisiyle hormonların üretimini destekler.
Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger