Galeri

Galeri

Voleybol Ayakkabısı

Voleybol Ayakkabısı Nedir
Voleybol Ayakkabısı Nasıl Olmalı


Voleybol Ayakkabısı
Voleybol ayakkabıları tek başına oyunu geliştirmenizi sağlamaz ancak hafif olup gerekli desteği sağlayarak başarınıza katkıda bulunurlar. Bazı açılardan kros ayakkabılarına benzeseler de belirgin farklılıklar vardır. Genellikle çıplak ayakla oynuyormuş hissi uyandırırlar.

Doğru voleybol ayakkabısı için esas olan şey üzerinde oyun oynanan sahadır. Çimde, havuzda ya da kumsalda çıplak ayakla oynayabilirsiniz. Ama bir spor salonuna adım attığınızda, bir ağ üzerinde oynayacaksanız daha ciddi yaklaşmalısınız. Voleybol ayakkabıları yorucu atlamalar sırasında ayak bileğini desteklemek ve ekstra çekiş sağlayacak şekilde yapılırlar.
Voleybol Ayakkabısının Özellikleri

Şimdi bir voleybol ayakkabısının yapısal özelliğine bir göz atalım:
Dış Taban



Modern ayakkabılar genelde kauçuğun ve sakız kauçuğun kombine edilmesiyle yapılır ve bu sayede kapalı saha yüzeylerinde oyuncuya daha iyi çekiş gücü verir. Dış alanlarda voleybol oynanmaya başlanmasıyla birlikte bazı ayakkabı firmaları, çim için tasarlanmış dış tabanı olan ayakkabılar üretmeye başlamışlardır.

Orta Taban Voleybol oyuncuları zamanlarının çoğunu ayaktopu üzerinde geçirirler. İyi tasarlanan ayakkabılarda, koşu ayakkabıları ve basketbol ayakkabılarında olduğu gibi topuk yerine önayak bölümüne eklenen malzemelerle avantaj sağlanıyor. Şok emen orta taban genellikle EVA ve köpükten imal edilir. Diğer şok emme malzemeleri de (hava, jel, sıvı) yastıklama sağlarlar ve enerji dönüşümü sağlarlar. Orta taban özelliği çok önemlidir, çünkü diz ve bacak yaralanma riskini azaltır.

Üst Yüz Birçok ayakkabı süettir ve ağ örgüleri içerir. Bazı üreticiler deri, sentetik deri ve örgü üstle yüksek kesimli ayakkabılar üretirler. Bunları tercih eden oyuncular ayak bileğine destek sağlamış olur.


Share this post :

Yorum Gönder

Test Sidebar

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Netsitem IGüncel Bigli Paylaşım Platformu - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger